Meditatie: wat doe je na het mediteren? 5 handige tips

Mediteren kan een geweldige ervaring zijn. Je verstand staat namelijk op nul, je kunt je gedachten organiseren en volledig in het ‘nu’ zijn voor een moment. Het is dan ook niet vreemd dat mediteren allerlei voordelen met zich meebrengt. Neem de tekst die hieronder volgt goed door voor 5 handige tips voor na de meditatie.

Tip 1: Bankhangen

Door lekker even op de bank te hangen na je meditatie kun je bijkomen. Je kunt je energie weer oppakken en dan verder gaan met je dag. Je hoeft lang niet altijd naar een televisiebeeldscherm te kijken als je gaat bankhangen. Je kunt ook scrollen online op sociaal media of online gokken. Wil je bij een betrouwbaar online casino gokken, neem dan even een kijkje op https://www.online-gokken-nederland.org/.

Tip 2: Hydrateer jezelf

Het is belangrijk om veel water te drinken. Een volwassen persoon behoort minstens 2,5 liter water op een dag binnen te krijgen. Na je meditatie is het een ideaal moment om een glas water leeg te drinken. Naast water kun je natuurlijk ook denken aan het maken van een verse fruit smoothie met verschillende soorten fruit, kruidenthee of water met schijfjes komkommer. Ook het eten van fruitsoorten zoals sinaasappelen, mandarijnen, watermeloen en dergelijke zorgen voor de inname van veel vocht.

Tip 3: Neem een bad

Na je meditatie is het belangrijk om niet te druk bezig te zijn. Je voelt namelijk die innerlijke rust nog binnen in je en kunt dat gevoel versterken door een warm bad te nemen, zeker als je thuis een badkuip hebt. Verrijk de ervaring door wat kaarsjes in de ruimte te plaatsen en door te zorgen voor relaxt achtergrond muziek.

Tip 4: Lees een boek

Heb je net gemediteerd, profiteer van de innerlijke rust die je na de ervaring nog voelt door het lezen van een boek. Je kunt kiezen voor een spannend of een leuk boek, maar ook boeken over spiritualiteit zijn interessante opties als je de ervaring van je meditatie helemaal complete wilt maken.

Tip 5: Schrijf!

Schrijf alle gedachten die in je hoofd ronddwalen op in een dagboek. Door een dagboek bij te houden kun je alle gedachten die je tijdens de meditatie hebt binnengekregen documenteren en deze op een later moment bekijken. Je kunt in het dagboek ook zaken schrijven zoals doelen, plannen en punten waar je nog aan moet gaan werken.

ADO Den Haag nieuws De Graafschap nieuws FC Den Bosch nieuws FC Dordrecht nieuws FC Eindhoven nieuws FC Emmen nieuws FC Groningen nieuws
Helmond Sport nieuws Jong AZ nieuws Jong Ajax nieuws Jong PSV nieuws Jong Utrecht nieuws MVV Maastricht nieuws NAC Breda nieuws
Roda JC Kerkrade nieuws SC Cambuur nieuws TOP Oss nieuws Telstar nieuws VVV-Venlo nieuws Willem II nieuws

Sctelstarnieuws.nl

Bezoek Sctelstarnieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over Telstar van . Blijf op de hoogte van de laatste Telstar transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens Telstar wedstrijden.

Sctelstarnieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Sctelstarnieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Sctelstarnieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Sctelstarnieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.